Flaschenpost Logo

Your shopping cart is empty.

Go ahead and fill your shopping cart with the best wines.

You do not know where to start?

Bottle of Chateau de Pressac Grand Cru Classé de St-Emilion AOC from Château de Pressac

Chateau de Pressac Grand Cru Classé de St-Emilion AOC 2021 - Château de Pressac

Only available as a box of 3
CHF32.95
CHF197.70 for 6 bottles
CHF4.39/10cl
  • 28.05.2024
  • Free delivery for orders over CHF 99.–
  • 5% quantity discount for orders over 24 bottles
75 cl Special packaging

Unfortunately, there are no reviews for this wine yet.

Add to favorites
Item no. 1182978

Chateau de Pressac Grand Cru Classé de St-Emilion AOC 2021 - Château de Pressac

About the wine

The gravelly soils north and east of Gironde and Dordogne form the breeding ground for this Cabernet Sauvignon. The winemaker from the French winery Château de Pressac knows how to use them and delights us with this red wine. The Flaschenpöstler promise a culinary experience when you offer this Cabernet Sauvignon with pizza with mushrooms or Gruyère burgers.

Château de PressacRed wine | 75clDie vielschichtigen Geschmacksnuancen dieses Weins entstehen aus aus der Verwendung der Rebsorten Cabernet Sauvignon, Merlot und Cabernet Franc.
Tasting note
Das erfrischende Bukett von Fruchtkompott, Gewürzen und Tabak zeigt aromatische Komplexität und viel Finesse. Die dominanten Noten von schwarzer Kirsche, schwarzer Pflaume und schwarzem Pfeffer gestalten ihre individuelle Textur. Ein fruchtiger Rotwein mit kräftigem Körper und dominanter Säure, welcher angenehm mit fein ausgebauten Tanninen auf Zunge und im Gaumen seine vielschichtige Struktur entfaltet. Dieser Top-Wein bekam die Auszeichnung: Weinwisser 18/20 Punke, Parker 90 Punkte, Wine-Spectator 92 Punke.
Culinary recommendation
Unsere Empfehlung: Die perfekte Trinktemperatur für den Rotwein liegt bei leicht gekühlten 16°-18°C. Der Wein sollte in diesem Zeitraum genossen werden: 10-15 Jahre. Flaschenpöstler-Tipp: Passt perfekt zu Pizza mit Pilzen, rotem Fleisch und Ribeye Steak.
Vinification
Die Vinifikation fand wie folgt statt: 15-18 Mt. Barriques
More information
Allergy information: Contains sulfites

Discover more wines...

Customer reviews

Reviews can only be added when you are logged in.