CHF13.95
CHF83.70 for 6 bottles
CHF1.86/10cl
- 10.05.2024
- Free delivery for orders over CHF 99.–
- 5% quantity discount for orders over 24 bottles
Gift box available!
About the wine
This dominant Cabernet Sauvignon 2016 — Cabernet-Merlot Ribet Rouge "Rural" IGP is a hit right down to the last drop in the truest sense of the word! The winemaker from the French winery Jean-Claude Mas absolutely masters his craft. Style and finesse are the characteristics of this red wine, which originates in the sunny countryside of Languedoc-Roussillon. Flaschenpöstler tip: Combine this Cabernet Sauvignon with red meat or pizza with mushrooms.
Jean-Claude MasRed wine | 75cl130°-5°CDie feine Vielfalt dieses Weins entsteht durch die harmonische Verbindung von Cabernet Sauvignon und Merlot.
Tasting note
Deep purple with ruby reflections. Complex scent of blueberries, red peppers and spicy notes. Accessible, balanced and rich on the palate with velvety tannins and a long finish.
Culinary recommendation
Unsere Empfehlung: Der Bio-Rotwein schmeckt am besten bei leicht gekühlten 17°C. Der Wein sollte in diesem Zeitraum genossen werden: 0-5 Jahre. Zu rotem Fleisch, Ribeye Steak und Gruyère Burger empfehlen Ihnen die Flaschenpöstler diesen Cabernet-Merlot Ribet Rouge "Rural" IGP.
Vinification
Angaben über Vinifizierung: Um die natürliche Frische zu bewahren werden die Trauben nachts gelesen. Kaltmazeration der Maische während 3 Tagen. Die temperaturkontrollierte Gärung dauert 9 Tage bei weniger als 24°C. Im November macht Jean-Claude die Assemblage und baut den Wein während 4 Monaten teils in neuen Eichenfässern und teils im Edelstahltank aus. Vor der Füllung nochmals 2 Monate im Edelstahltank
More information
Allergy information: Contains sulfites
Discover more wines...
Customer reviews
Reviews can only be added when you are logged in.