It is the most typical of the three red wines of the Azienda Torre dei Beati and comes from the Cocciapazza vineyard. The Harvesting is carried out in stages, usually in three rounds, with For which the grapes are harvested at the right stage of maturation become - a complex procedure, but one that is special does justice to the microclimate and the grape variety and just to Difference compared to the all too well-known Montepulciano contributes. Even in its color, it reveals Cocciapazza its volume, which is reflected in the bouquet by a Impressive intensity confirmed. Especially on the palate It looks opulent and exciting at the same time. The tannins are soft and testify to the perfect ripeness of the grapes. Everything together an impressive wine, with long, flattering Departure. || Fl. produced Montepulciano Cocciapazza: || 11,000 ||
Der Wein sollte in diesem Zeitraum genossen werden: Bis 2023. Von den Flaschenpöstlern empfohlen: Cocciapazza Montepulciano d'Abruzzo DOC harmoniert ideal mit Rindfleisch, Hartkäse und Lammfleisch.
Die Vinifikation fand wie folgt statt: Es ist der typischste unter den drei Rotweinen der Azienda Torre dei Beati und stammt aus dem Rebberg Cocciapazza. Die Ernte erfolgt gestaffelt, meistens in drei Durchgängen, bei denen jeweils die Trauben im richtigen Reifestadium gelesen werden - ein aufwendiges Procedere, das aber dem besonderen Mikroklima und der Traubensorte gerecht wird und eben zum Unterschied im Vergleich mit dem allzu bekannten Montepulciano beiträgt.